Dureri articulare temporomandibulare

DE   

Freecorder – aparatul care masoara provenienta durerilor articulare temporomandibulare, solutia ideala pentru bruxism, tinitus, dureri trigemeni.

  • dureri articulare temporomandibulare
  • dureri trigeminale
  • tinitus, sunete in urechi

  • bruxism, cragmente
  • blocaj maxilar
  • dureri de cap
  • hipersensibilitate

  • retractii gingivale
  • tocirea dintilor
  • scrasnit din dinti noaptea

Despre Bruxism, cu Dr. Oliver Wendrich, la PRO TV

La foarte multi dintre pacienti cauza este de natura stomatologica. Depistarea acestora se face prin sistemul noninvaziv optic, condilografia, masuratori digitale ale ATM (articulatia tempro madibulara) iar solutia este repozitionarea articulatiei ATM prin realizarea unei gutiere.

Durerile din articulatie, tinitus sau durerile de cap care nu au rezolvare neurologica sau ORL provin dintr-o ocluzie(muscatura maxilar/mandibula) defectuoasa. Cum corectam acest lucru?

Masuratorile digitale se realizeaza prin inregistrarea Articulatiei temporo-mandibulare ATM cu arc facial și ofera un diagnostic funcțional.

Înregistrare optică cu precizie maximă. Fara radiatii X.


Masuratorile de ocluzie codificate care sunt atașate pacientului sunt verificate, recunoscute si decodificate de catre mai multe camere digitale speciale cu computere integrate de inalta performanta. Ele analizeaza datele trimise si proceseaza matematic informatia de reasezare corecta a ocluziei(muscatura maxila/mandibula).


În același timp si unghiul de rotație a modelului este determinat și este efectuată o calibrare dimensionala. Ulterior, poziția fiecărui model este urmărită de 100 de ori pe secundă, în timp real, de la extrem de mare rezoluție la o magnitudine de 1/1000 mm. Toate operațiunile au loc în mod automat.


Prin utilizarea unui arc de referință specific și foarte ușor, mișcările caracteristice ale capului pot fi în mod eficient compensate. Acest arc face legatura intre urechea externa si baza nasului și poate fi atașat în citeva secunde. Miscarile ocluzale sunt masurate cu o rezoluție extraordinar de mare a procedurii , diagnosticul temporo-mandibular a atins in ziua de azi cel mai inalt standard de acuratete, lucru considerat imposibil pina nu demult.


Dupa condilografie, masuratori digitale ale ATM urmeaza inregistrarea amprentei, tot digital, prin scanare.

Cum se rezolva problema ocluziei dupa masuratori?

Dupa condilografie si analiza acesteia, valorile masurate sunt decodate si analizate si se realizeaza un aparat ortopedic/ gutiera de repozitionare a articulatiei temporo-mandibulare ATM care, purtata in fiecare noapte, va readuce cu succes ocluzia defectuasa la ocluzia ideala si ne va indica unde sunt problemele ocluzale ce trebuie remediate prin lucrari protetice( coroane ceramice, inlay, incrustatii).
Lucrarile protetice coroane sau inlay se vor realiza in noua ocluzie, cea pe care sistemul central o valideaza ca fiind cea corecta, muscatura sa fie stabila si ghidajul sa fie prezent.

Dr Oliver Wendrich

Medic specialist Implantolog

Studii aprofundate de ocluzologie Institutul de Ocluzologie Dortmund

Doctorand Master of Science in Implantology Universitatea Goethe Frankfurt

Vox Dental Care

Gata să zâmbești?