Ce este implantul dentar?
Dr Oliver Wendrich, Implantolog specializat la Leipzig si MOI PhD. Univ Goethe Frankfurt ne explica ce reprezinta implantul dentar si importanta lui.
În urma unei consultaţii se stabileşte dacă pacientul este apt pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de implantare dentară. Pe baza unei radiografii panoramice digitale se masoara densitatea osoasa, latimea osului si, dupa caz, daca este necesara o augumentare de os sau lifting de sinus. In acest caz se poate recomanda efectuarea unui CT 3D. Toate aceste investigatii imagistice se pot realiza in cvadrul clinicii noastre nefiind necesara deplasarea pacientului la alte clinici.
Exista un mic procent al pacientilor cu boli sistemice unde nu se poate implanta sau pacienti care nu pot avea grija singuri de igiena bucala care este foarte importanta in longevitatea implantului. Regulile de igienă orala trebuie respectate cu stricteţe pentru a asigura o durată cât mai lungă a lucrării. Este recomandat să se realizeze un periaj profesional şi un detartraj o dată la şase luni si achizitionarea unui irigator bucal.
Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce un surub de titan in os pentru a inlocui o radacina a unui dinte. In cazul in care un dinte/molar trebuie extras sau a fost extras din diferite motive, vezi extractia dentara pe www.voxdentalcare.ro in locul lui se introduce implantul. implantul dentar este una dintre posibilitatile de a te putea face sa zambesti, sa maninci confortabil si sa-ti recapeti increderea in tine.
Inserarea de implant dentar previne resorbția osoasa
De ce sa optam pt implant dentar?
Chiar dupa extractia dentara incepe treptat atrofierea naturală a osului alveolar , și dacă nu se implanteaza imediat, aceasta poate continua până la pierderea dinților vecini.
Implantul dentar îmbunătățește atat sanatarea dentara cat si pe cea generală a organismului. O masticatie sanatoasa cu dinti ficsi si puternici ofera pacienților o revenire la o alimentație normală, deci la o viata normala lipsita de restricii.
Daca exista o ingrijire orala adecvata si nu apar boli sistemice pe parcurs, implantul dentar este cea mai fiabila solutie atunci cand vorbim de inlocuirea unui dinte lipsa.
Rata de succes a tratamentului cu implant dentar este in mare parte influentata de calitatea implantului si complexitatea operatiei
Avantajele implantului dentar:
Implantul dentar MegaGen reprezinta unul dintre cele mai sigure procedee de înlocuire a unui dinte/molar lipsă sau a unui dinte care nu mai poate fi salvat şi urmează să fie extras. Practic, in locul slefuirii a 2 molari/dinti vecini celui afectat si realizata o punte de 3 sau mai multe elemente, se insereaza un implant si o coroana deasupra, neafectind sub nici o forma dintii vecini.
Procedura în sine constă în introducerea implantului dentar în os, sub anestezie locală. In functie de implantul inserat si gravitatea situatiei/ sinus lift si aditie de os se poate confectiona o lucrare provizorie chiar la 4-5 saptamini de la operatie. Daca situatia nu permite, atunci trebuie sa asteptam pina la 4-6 luni osteointegrarea implantului in os.
Ulterior, dupa masurarea electronica a gradului de inserare a implantului, periotest, se insurubeaza un formator de gingie (bont de vindecare gingivala) pentru crearea premiselor unei lucrari protetice peste implant, perfect adaptata. Dupa 1 -2 saptamini se insurubeaza in implant o piesa metalica , denumită bont protetic, care va sustine ulterior coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele sau dinţii lipsă.
Recuperarea după un implant dentar este, în cele mai multe cazuri, mult mai rapidă si mai nedureroasa decât în cazul unei extracţii dentare. După perioada de acomodare, dinţii susţinuţi de implanturi vor arăta şi vor funcţiona ca dinţii naturali. La Vox Dental Care puteti opta pentru o coroana pe implant scanata si frezata CAD CAM, chiar in cabinet, care este perfect adaptata ocluziei/muscaturii pacientului.vezi Aparatul de frezare CAD CAM pe www.voxdentalcare.ro
Dintii vecini nu se distrug prin slefuire/pilire, ei ramin intacti. Implantul umple golul lasat de extractie.