Implantul dentar – costuri si beneficii

1. Ce inseamna un implant dentar?

Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se insereaza o radacina artificiala pentru un dinte nou sub forma unui surub din Ti.

Implantul dentar reprezinta unul dintre cele mai sigure procedee de înlocuire a unui dinte/molar lipsă sau a unui dinte care nu mai poate fi salvat şi urmează să fie extras. Practic, in locul slefuirii/pilirii a 2 molari/dinti vecini celui afectat si realizata o punte de 3 sau mai multe elemente, se insereaza un implant si o coroana deasupra, neafectind sub nici o forma dintii vecini.

Implantul dentar poate sa previna declansarea unor efecte negative in lant atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti, cum ar fi: Resorbitia osoasa, inclinarea dintilor vecini in spatiul ramas liber dupa extractie, coborirea dintelui antagonist in spatial ramas liber, aparitia pungilor paradontale, disfunctionalitati ale ATM articulatiei temporo-mandibulare

2. Este dureroasa interventia chirurgicala? Adevar sau mit?

Inserarea implantelor se realizeaza sub anestezie locala si pacientul nu simte nimic pe toata durata operatiei. Zona in care s-a intervenit se poate umfla cateva zile dupa, iar durerile, daca apar, trec luand un antiinflamator normal.

3. Ce beneficii aduc implantele dentare?

In primul rind, implantul dentar inserat impiedica resorbtia osului in zona respectiva.

Dintii vecini implantului ramin intacti. Nu sunt supusi nici unui tratament stomatologic.

4. Ce costuri implica un implant?

Inserarea unui implant si apoi bontul protetic si implicit coroana ceramica are acelasi prêt cu o punte ceramica de 3 elemente. Un implant poate varia intre 500eur -750 eur. Aplicarea unui implant dentar este in primul rind o investitie pentru viitor si pentru calitatea vietii dvs. Noii dinti vor creea aceeasi senzatie ca dintii naturali, ceea ce este un fapt extraordinar.

Esti gata sa zambesti?