Ortoimplant
Medicul specialist implantolog, Oliver Wendrich ne ofera informatii despre ceea ce inseamna ortoimplanul.Sunteti curiosi sa aflati raspunsurile la intrebarile voastre? Aflati toate detaliile despre aceasta procedura..
Ortoimplantul este cunoscut si sub numele de miniimplantat si este un implant/surub din titan, asemanator implantului dentar, dar de dimensiuni foarte mici. Este folosit doar in scop ortodontic, pentru a ajuta la migrarea dintilor in directii in care aparatul dentar clasic nu are eficienta. Sau in situatia in care in lipsa unui dinte/molar dintii vecini au migrat astfel incit nu mai este loc pentru a corecta situatia printr-un implant classic.
Cum se implanteaza?
Se aplica foarte usor prin infiletare cu ajutorul unei surubelnite. Aceasta modalitate facila de aplicare face ca interventia sa fie realizata cu usurinta de un medic implantolog, fiind necesara doar o anestezie simpla, locala. Dupa implantare pacientul nu v-a resimti nici o durere.
Cum se implanteaza?
In aceste cazuri implantul dentar este una din posibilitatile de a te putea face sa zambesti, sa maninci confortabil si sa-ti recapeti increderea in tine.
Unde se implanteaza?
Pozitia ortoimplantului este hotarata de un medic ortodont in functie de necessitate dar planul general de tratament este stabilit impreuna cu medicul implantolog pe baza radiografiilor si al setului de fotografii orto. In general ortoimplantul se aplica la nivel osos intre radacinile dintilor vecini. Din cauza faptului ca exista riscul sa cada, pacientul nu trebuie sa traga de el. Medicul ortodont va controla periodic tratamentul de indreptare iar daca se slabeste sau cade, sunati imediat medicul ortodont.
Cat timp este necesara prezenta ortoimplantului?
Aceasta decizie este lasata la latitudinea dentistului ortodont. Perioada poate fi de la cateva luni pana la finalizarea tratamentului orthodontic sau pina la crearea spatiului dorit pentru inserarea implantului classic.
La ce varsta pot fi folosite ortoimplanturile?
Ortoimplanturile pot fi folosite la orice varsta atata timp cat pacientii au dinti definitivi (permanenti). Nu se aplica acest tratament la copii.
Ce pacienti nu sunt indicati aplicarii lui?
Ortoimplantul nu este indicat pacientilor cu afectiuni gingivale.
Cum se indeparteaza si ce ramane in urma lui?
Se indeparteaza prin desfiletare cu ajutorul aceleiasi surubelnite cu care s-a aplicat, in urma lui neramanand nici o cicatrice. De mentionat este ca pentru un succes garantat al intregii interventii si tratamentului in sine, ortoimplantul nu se refoloseste dupa terminarea tratamentului si desurubarea acestuia.